Coop skifter fra sorte til klare plastbakker til kød

”Med skiftet til klare bakker styrker vi den cirkulære økonomi og sikrer en markant højere genanvendelse af kødbakker,” siger CSR-chef.
Sådan kommer kødbakkerne i fremtiden til at se ud i Coop. | Foto: Coop/Pr
Sådan kommer kødbakkerne i fremtiden til at se ud i Coop. | Foto: Coop/Pr

Coop-kæderne Kvickly, Superbrugsen og Brugsen er i fuld gang med at skifte alle sine sorte emballager til kød ud med klare og gennemsigtige kødbakker.

Det sker, fordi de klare kødbakker ifølge dagligvarekæden er nemmere at genanvende. Udskiftningen fortsætter, til lageret af sorte bakker er brugt, hvilket ifølge Coop vil ske i løbet af kort tid, meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

”Formålet er, at plasten i højere grad bliver genanvendt. I dag kan mange sorteringsanlæg ikke sortere den sorte plastemballage til genanvendelse med den teknologi, de har til rådighed. Med skiftet til klare bakker styrker vi den cirkulære økonomi og sikrer en markant højere genanvendelse af kødbakker og anden plastemballage af kød,” siger Thomas Roland, CSR-chef i Coop.

Ifølge Coop drejer det sig årligt om 1.000 ton sort plast, der fremover kommer til at være i en klar udgave. Skiftet omfatter alle de varer, som Coop, Hilton Food Group og kyllingeproducenten HKScan emballerer.

Varerne udgør ifølge Coop hovedparten af kødsortimentet i dagligvarekoncernens kølediske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også