Storbank opkøber britisk detailkædes bankben for milliardbeløb

Opkøbet kommer på baggrund af, at det ikke har været muligt for Tesco at opnå en ønsket markedsandel.
Britiske Tesco har solgt dele af sin bankforretning for 600 mio. pund, svarende til omkring 5,2 mia. kr.
Britiske Tesco har solgt dele af sin bankforretning for 600 mio. pund, svarende til omkring 5,2 mia. kr.

Den britiske storbank Barclays har købt dele af den internationale supermarkedkæde Tescos bankben for 600 mio. pund, svarende til omkring 5,2 mia. kr. 

Opkøbet kommer på baggrund af, at det ikke har været muligt for Tesco, der er Storbritanniens største supermarked, at opnå en ønsket markedsandel, skriver bl.a. Børsen og Reuters

Barclays vil med opkøbet overtage Tescos eksisterende bankvirksomhed inden for kreditkortforretning og lån uden sikkerhed, som samlet ligger på 8,3 mia. pund. Tesco selv beholder alle andre eksisterende aktiviteter i Tesco Bank, som tæller forsikring, pengeautomater, valutaveksling og gavekort.

Med opkøbet har Barclays desuden sikret sig en distributionsaftale, der gør det muligt at bruge Tescos brand til salg af finansielle ydelser frem til 2034.

”Dette strategiske forhold til Storbritanniens største supermarkedskæde vil hjælpe med at skabe nye distributionskanaler for vores usikrede udlåns- og indlånsvirksomheder,” siger Coimbatore Sundararajan Venkatakrishnan, adm. direktør for Barclays Group, ifølge mediet.

(Denne artikel er levet af vores søstermedie FinansWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også