Meny stopper salg af truede ål

Tidligere har både Coop og Salling Group droppet salget af ålen, der er på listen over dyrearter med risiko for at uddø.
Forbrugere, der går efter ål i Meny, kommer snart til at gå forgæves. Salget i dagligvarekæden indstilles nemlig helt. | Foto: Mikal Schlosser
Forbrugere, der går efter ål i Meny, kommer snart til at gå forgæves. Salget i dagligvarekæden indstilles nemlig helt. | Foto: Mikal Schlosser

Snart vil det ikke længere være muligt at hive en ål op af køledisken i Meny. Dagligvarekæden bekræfter til Radio4, at den indstiller salget af den truede dyreart.

Beslutningen kommer bl.a. efter kritik fra Danmarks Naturfredningsforenings vicepræsident Sebastian Jonshøj, der i sommer kaldte Menys salg af ål for ”chokerende.” Kritikken går ifølge Radio4 på, at Meny er fortsat med at sælge ål, selvom bestanden af ung-ål ved de europæiske kyster er faldet med 98 pct. siden 1980 og derfor er på listen over dyrearter med risiko for at uddø.

Coop og Salling Groups dagligvarekæder har ifølge Radio4 derfor ikke solgt ål i omkring ti år.

”Meny består delvis af Dagrofa-ejede butikker og af selvstændige købmænd, som for manges vedkommende bruger eksterne fiskehandlere i deres butikker. Det er flere år siden, at vi fra centralt hold stoppede med at sælge ål til butikkerne, og nu har vi altså valgt, at alle butikker i Meny skal stoppe med salg af ål,” lyder det i et skriftligt svar fra Dagrofa til Radio4.

Dagligvarekoncernen uddyber, at butikkerne for en måned siden har fået at vide, at de ikke skal indkøbe flere ål, og at salget derfor stopper, når der ikke er flere tilbage i kølediskene.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også