Rema 1000 vil hente størstedelen af nye købmænd internt

Den norske discountkæde skal finde mellem 60 og 80 nye købmænd efter Aldi-overtagelse, og Rema 1000 forventer at omkring 80 pct. skal hentes i egne rækker.
I alt har Rema 1000 overtaget 113 tidligere Aldi-butikker, men Rema 1000 har sidenhen solgt ti butikker videre til Lidl, fem til Dagrofa og tre til Coop. | Foto: Rema 1000/pr
I alt har Rema 1000 overtaget 113 tidligere Aldi-butikker, men Rema 1000 har sidenhen solgt ti butikker videre til Lidl, fem til Dagrofa og tre til Coop. | Foto: Rema 1000/pr

Rema 1000 har så småt taget hul på de første overtagelser af tidligere Aldi-butikker, og i det store købmandspuslespil forventer den norske discountkæde at hente langt størstedelen internt, skriver Dagligvarehandlen.

”Trods den store opgave, der venter os i det nye år, har vi købmænd til de butikker, som vi åbner. Vi forventer, at cirka 80 pct. er interne blandt nuværende købmænd og souschefer. Resten vil være eksterne,” siger Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema 1000, til Dagligvarehandlen.

Rema 1000 har meldt ud, at kæden vil overtage mellem 60 og 80 tidligere Aldi-butikker, og de første to åbner 30. november i Ringsted og Skibby, mens yderligere to åbner 7. december i Nykøbing Sjælland og Sorø.

Af de første fire butikker får tre af dem en butikschef, der er hentet internt.

I alt har Rema 1000 overtaget 113 tidligere Aldi-butikker, men Rema 1000 har sidenhen solgt ti butikker videre til Lidl, fem til Dagrofa og tre til Coop.

Lidl har fået gennemført sine overtagelser af tidligere Aldi-butikker og har åbnet i flere af dem. Onsdag meddelte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at det har modtaget en ansøgning fra Dagrofas om at overtage fem butikker og yderligere to lejemål.

Meddelelsen fra styrelsen kommer godt to måneder efter, at Rema 1000 indgik en aftale med Dagrofa og Lidl.

Derudover blev det meddelt, at Coop overtager tre af de tidligere Aldi-butikker. Det betyder, at dagligvarekæder fortsat venter på grønt lys af køb af 38 tidligere Aldi-butikker. Netto har 21 i spil, Lidl ti og Dagrofa syv.

Salling Group står til at overtage butikkerne direkte fra Aldi og afventer en afgørelse i begyndelsen af december 2023.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også