Detailvirksomheder ryger ind på liste over populære arbejdspladser for højtuddannede

Lego indtager igen førstepladsen over foretrukne arbejdspladser for danskere med en businessuddannelse, mens Matas er ny på listen.
Matas rykker for første gang ind blandt de 50 virksomheder, der ligger højst på ønskelisten over arbejdspladser. | Foto: Sofia Busk
Matas rykker for første gang ind blandt de 50 virksomheder, der ligger højst på ønskelisten over arbejdspladser. | Foto: Sofia Busk

Lego fastholder sin topplacering blandt virksomheder som Novo Nordisk og A.P. Møller Mærsk, når man spørger, hvad der er de mest attraktive arbejdspladser blandt danskere med en uddannelsesbaggrund inden for business.

Det skriver Børsen og henviser til en årlig rangliste, som er lavet af rådgivningsvirksomheden Universum, der baserer sin undersøgelse på i alt 6.259 besvarelser fra erhvervsaktive danskere.

På listen er flere danske detailvirksomheder rykket ind i top 100, herunder Matas og Dagrofa. Til gengæld er Ecco, der har været i vælten for at blive i Rusland, raslet 29 pladser ned på listen fra nr. 53 til nr. 82. 

Ifølge Jesper Dansholm, der er direktør for Universum Danmark, har parametre som work-life-balance og fleksibilitet fået større betydning, hvor det i 2022 var en konkurrencedygtig grundløn, der var i højsædet.

“Der bliver ikke længere kun tænkt i traditionelle karrierebaner såsom løn og karriere, men i høj også grad på at få job, familie og fritidsliv til at hænge sammen,” siger Jesper Dansholm, direktør for Universum Danmark, til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også