Dagrofa køber syv butikker fra Rema 1000

Rema 1000 sælger syv butikker og deres medarbejdere til Dagrofa. Handlen skal godkendes af myndighederne.
”Vi er selvfølgelig glade for at kunne indgå denne aftale, og der er ingen tvivl om, at vi vil stå stærkere, når vi har moderniseret og konverteret de her butikker,” lyder det fra Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa. | Foto: Dagrofa / Pr
”Vi er selvfølgelig glade for at kunne indgå denne aftale, og der er ingen tvivl om, at vi vil stå stærkere, når vi har moderniseret og konverteret de her butikker,” lyder det fra Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa. | Foto: Dagrofa / Pr
Ritzau & Detailwatch

Dagligvarekoncernen Dagrofa overtager syv butikker fra supermarkedskæden Rema 1000.

Det fortæller Dagrofas koncernchef, Tomas Pietrangeli.

”Dagrofa har været igennem en superspændende udvikling, og en del af vores strategi handler om at ekspandere vores butiksnet,” siger han.

De syv butikker ligger i Grenaa, Risskov i Aarhus, Esbjerg øst og vest, Tønder, Herning og Helsingør. De vil blive omdannet til enten Meny- eller Spar-butikker.

I slutningen af august blev det officielt, at Rema 1000 havde købt 114 Aldi-butikker, efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen havde godkendt købet.

Fem af de 114 butikker har Rema 1000 solgt videre til Dagrofa. De sidste to butikker, som dagligvarekoncernen har købt, er oprindeligt Rema 1000’s egne butikker.

”Vi er selvfølgelig glade for at kunne indgå denne aftale, og der er ingen tvivl om, at vi vil stå stærkere, når vi har moderniseret og konverteret de her butikker,” lyder det fra Tomas Pietrangeli.

Han tilføjer, at det er uklart, hvornår Dagrofa officielt overtager butikkerne.

Afventer godkendelse

Det skyldes, at købet først skal godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Derefter skal butikkerne laves om. Med tilføjelsen af de syv butikker får Dagrofa i alt 529 butikker i Danmark.

”Vi håber absolut, at de (butikkerne, red.) er i vores hænder i 2024. Men det er konkurrencemyndigheden, som skal godkende, og det tager den tid, det tager, så vi venter med tålmodighed.”

Tomas Pietrangeli fortæller desuden, at Dagrofa vil overtage medarbejderne, der er ansat i de syv butikker.

”Vi glæder os til at lære de her medarbejdere at kende, og vi vil arbejde på, at en lang række af dem fortsætter i butikkerne.”

Koncernchefen vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvor mange medarbejdere der bliver omfattet af købet. Dagrofa vil heller ikke oplyse købsprisen.

Koncernen har dog sammen med sine selvstændige købmænd investeret mere end en milliard kroner i nye butikker de senere år.

Ifølge Tomas Pietrangeli er Dagrofa interesseret i at ekspandere yderligere.

”Der er rigtig mange butikslokaler, som står tomme i øjeblikket, og vi er interesserede i at vurdere, om de kan være attraktive for os,” siger han.

På nuværende tidspunkt råder Dagrofa over 114 Meny-butikker, 134 Spar-butikker, 156 Min Købmand-butikker og 118 Let-Køb-butikker. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også