Franske fødevarepriser har nået toppen

Supermarkedskoncernen Carrefour ser priserne falde indenfor få måneder, efter stor debat i landet.
Den franske supermarkedskæde Carrefour venter prisfald fra januar. | Foto: Stephane Mahe/REUTERS / X02520
Den franske supermarkedskæde Carrefour venter prisfald fra januar. | Foto: Stephane Mahe/REUTERS / X02520

Bølgerne er gået højt i fransk dagligvarehandel de seneste måneder. Supermarkederne har været i skudlinjen for høje fødevarepriser i en tid, hvor omkostningerne er faldet for leverandørerne.

Nu har landets største dagligvarekoncern, Carrefour, igen meldt sig på banen med en forventning om prisfald fra januar. Det skriver Reuters. Udfordringen med blot en årlig prisforhandling mellem leverandører og detailleddet i marts er blevet mødt med et forslag fra den franske regering om at fremskynde forhandlingerne for at få gang i prisfaldet.

”Fra og med januar vil vi se inflationsniveauet falde betydeligt,” udtalte adm. direktør Alexandre Bompard fra Carrefour han ifølge Reuters på den franske tv-kanal BFM TV. Han forventede, at fødevareprisinflationen ville falde et godt stykke under 10 pct - tættere på 5 pct. 

De seneste franske data for fødevareinflation i august har vist, at den er aftaget for femte måned i træk fra toppen tidligere i år, men ligger stadig på 11,1 pct., hvilket er næsten det dobbelte af den samlede inflation. Og Carrefour-topchefen peger ind i en tid med nye forventninger.

”Tiden med nul fødevareinflation tror jeg er bag os,” sagde Alexandre Bompard.

(Denne artikel er leveret af DetailWatch’ søstermedie, FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også