Irma-lukning ramte hårdt: 30 ansatte er opsagt efter konkurs

Kurator i konkurssagen med Gris Lam og Co, der har haft Nemlig.com, Coop Mad og Føtex som kunder, er endnu ikke lykkedes med at sælge aktiverne i selskabet, og det koster de ansatte jobbet.
Irmas lukning endte med at ramme grossistvirksomheden hårdt, siger kurator i konkurssagen. | Foto: Finn Frandsen
Irmas lukning endte med at ramme grossistvirksomheden hårdt, siger kurator i konkurssagen. | Foto: Finn Frandsen

Den danske kødgrossist Gris Lam og Co, der leverer til en række af landets store dagligvarekæder og ifølge egen hjemmeside også har kongehuset som kunde, ser ud til at gå til grunde, efter kurator i konkurssagen ikke er lykkedes med et salg af aktiverne, der sikrer nye ejere rettighederne til at fortsætte driften.

Det skriver Finans.

Rent praktisk betyder det, at 30 medarbejdere nu har mistet arbejdet.

Gris Lam og Co producerer kød- og færdigretter og leverer til Nemlig.com, Coop Mad og Føtex og blev stiftet i 2013 af ægteparret Maria og Lars Dietrichsen. Ifølge Finans var det særligt Coops beslutning om at udfase og lukke Irma-butikkerne, der blev dødsstødet for den 10 år gamle forretning.

Konkursen skete kort efter, at selskabet, der aldrig nåede at give overskud, fik nye ejere og fik tilført 4,5 mio. kr. efter konvertering af gæld og en kontant kapitalindsprøjtning.

Anders Hoffmann Kønigsfeldt, kurator og partner i advokatfirmaet Bech Bruun, fortæller til Finans, at der er anmeldt et krav på omkring 11 mio. kr. mod selskabet, og at man fortsat er i dialog med mulige købere, men at man endnu ikke er lykkedes med at lave en aftale.

”Det er selvfølgelig også afgørende for en mulig køber, at der er sikkerhed for, at varerne kan blive afsat hos kunderne. Så snart konkursen ramte, begyndte kunderne at kigge sig omkring efter andre leverandører. De har selvfølgelig også været nødsaget til midlertidigt at finde andre leverandører, hvilket også skaber usikkerhed,” siger han til Finans.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også