Lukningen af de sidste Irma-butikker står til at ske i 2024

De sidste Irma-butikker lukker i 2024. Det skyldes ændringer i nyt butikskoncept.
Coop forventer først at lukke de sidste Irma-butikker i foråret 2024. | Foto: Finn Frandsen
Coop forventer først at lukke de sidste Irma-butikker i foråret 2024. | Foto: Finn Frandsen
AF RITZAU/DETAILWATCH

Lukningen af de sidste Irma-butikker står til at blive eksekveret i foråret 2024.

Det genfortæller Martin Brinch Jöhncke, konstitueret kædedirektør for Irma, til Politiken, efter Berlingske i juli fortalte samme historie.

Årsagen til udskydningen af butikslukningerne, der i første omgang stod til at lukke i 2023, er, at der laves ”større ændringer” end planlagt på det supermarkedskoncept, som skal afløse Irma.

”Vi har løbende arbejdet på det nye Coop-supermarkedskoncept, som skal afløse Irma, og i den proces har vi hævet ambitionerne lidt. Vi laver nogle større ændringer, end vi havde regnet med i første omgang. Derfor tager det længere tid. Ud over det kører planen fuldstændigt som planlagt,” siger Martin Brinch Jöhncke til Politiken.

Martin Brinch Jöhncke vil ikke uddybe, hvilke konkrete ændringer, der er lavet i Coop-konceptet.

Coop vil lave de ni største Irma-butikker om til den nye Coop-kæde. Også butikker tilhørende kæderne Kvickly og SuperBrugsen vil blive omdannet til den nye kæde.

Først skal det ske i to testbutikker, som vil åbne inden jul. De to testbutikker bliver Superbrugsen i Hinnerup og Irma Codanhus på Frederiksberg.

Historisk stort underskud

I april offentliggjorde Coop sit regnskab for 2022. Her lød underskuddet på 628 mio. kr., hvilket var historisk stort.

Det store underskud skulle dels forklares med store investeringer i butikskæden 365discount og dels med inflationskrisen. Det sagde Coop-topchef Kræn Østergaard Nielsen.

Den omstrukturering i koncernen, som betyder, at Coop fremover får færre forskellige kæder, som skal være med til at lappe hullet i kassen, lød det.

”Med denne enklere struktur, hvor vi går fra otte til tre kæder, bliver vi klarere over for kunderne og sikrer lavere omkostninger for os selv,” sagde han i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet.

De tre kæder, som fremover vil være en del af Coop er 365discount, Brugsen og den nye kæde Coop.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også