DSK advarer mod flere afgifter – kan booste grænsehandlen

En del danskere besøger i øjeblikket Sverige for at handle på grund af den svenske kronekurs, og derfor bør politikkerne i Danmark være varsomme med høje afgifter, mener DSK. 
ICA har blandt andet meldt om flere danske kunder i supermarkederne i Malmø. | Foto: Miriam Dalsgaard
ICA har blandt andet meldt om flere danske kunder i supermarkederne i Malmø. | Foto: Miriam Dalsgaard

Den lave svenske krone får mange danskere til at besøge vores naboland for at foretage indkøb, og det bør politikerne på Christiansborg have for øje, mener De Samvirkende Købmænd, DSK. 

Det skriver Dagligvarehandlen.

”Politisk bør man virkelig have danskernes stigende handel i Sverige for øje. Tiden herhjemme er på ingen måde til nye afgifter og politisk bør man være meget varsom med at hæve eksisterende afgifter, da det vil medvirke til øget grænsehandel og dermed lægge pres på danske arbejdspladser,” siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i DSK.

Der findes ikke konkrete tal på, hvor meget danske forbrugere handler for i svenske dagligvarebutikker, men flere svenske kæder – blandt andet et ICA-supermarked i Malmø – har meldt om et stigende antal danske kunder. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også