Dagrofa-direktør: Danmark har brug for flere selvstændige

Antallet er nystiftede enkeltmandsvirksomheder daler, og det er en skidt udvikling, lyder det fra Tomas Pietrangeli, der er adm. direktør i Dagrofa.
Tomas Pietrangeli er adm. direktør i Dagrofa, og han så gerne, at der kom flere selvstændige i det danske samfund. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix
Tomas Pietrangeli er adm. direktør i Dagrofa, og han så gerne, at der kom flere selvstændige i det danske samfund. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Det danske samfund går glip af både virkelyst, skabertrang og innovation, når antallet af selvstændige daler, påpeger Tomas Pietrangeli, adm. direktør i Dagrofa, i et debatindlæg hos Finans.

Dagofra-direktøren melder sig i debatten, efter tal tidligere på måneden viste, at der i første halvdel af 2023 blev stiftet 10.406 enkeltmandsvirksomheder, hvilket er 7 pct. mindre end i samme periode i fjor. 

Ifølge Tomas Pietrangeli spiller købmandssektoren en positiv rolle i samfundet, når det drejer sig om at være selvstændig – dels fordi branchen gør det muligt for mange at blive selvstændig, men også fordi mange unge har berøring med branchen i deres ungdomsjobs og dermed får et tæt indblik i det selvstændige købmandsliv. 

”På trods af diverse forsøg har vi ikke et uddannelsessystem, som inspirerer til iværksætteri. Vi i Dagrofa vil gerne byde ind med alle vores erfaringer og kultur som et bidrag til at imødegå udviklingen. I dialog med politikere og uddannelsesinstitutioner, så vi kan stimulere flere selvstændige. Det har vi brug for. For den enkelte. For byerne. Og for Danmark,” skriver Tomas Pietrangeli.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også