Coop åbner testbutikker i København og Østjylland

I løbet af de kommende måneder vil Coop åbne de første testbutikker i den kæde, som skal erstatte Superbrugsen og Kvickly. 
Coop nedlægger Superbrugsen og Kvickly til fordel for en ny supermarkedskæde, der kort og godt skal hedde "Coop". | Foto: Anders Bach Petersen/coop/pr
Coop nedlægger Superbrugsen og Kvickly til fordel for en ny supermarkedskæde, der kort og godt skal hedde "Coop". | Foto: Anders Bach Petersen/coop/pr

Når Coop i efteråret slår dørene op til de første testbutikker i den nye Coop-kæde, bliver det i København og Østjylland, skriver Dagligvarehandlen.

Den ene Coop-butik skal ligge i den nuværende Irma-butik i Codanhus på Gammel Kongevej i hovedstaden, mens den anden Coop-butik bliver indrettet i en nuværende Superbrugsen-butik i Østjylland. 

”Vi kommer til at teste en række nye elementer i de to første butikker, før vi kaster ud i en større udrulning. Vi vil bruge den tid, det kræver, til vi har et koncept, der kan realisere vores mål om at skabe Danmarks største og bedste supermarkedskæde,” siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop. 

Den nye Coop-kæde erstatter de nuværende Superbrugsen- og Kvickly-kæder, og derudover bliver en del af de Irma-butikker, som lukker ned i forbindelse med kædens farvel, også til Coop-butikker. 

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår de to første testbutikker åbner. Men ifølge Dagligvarehandlen vil omkring 10 af de større Irma-butikker, der stod til at lukke i år, først blive konverteret til Coop-butikker i begyndelsen af 2024. 

Allan Kristoffersen, der er koncerndirektør i Coop, har tidligere fortalt i et interview med DetailWatch, at 2024 også bliver et testår. Her påpegede han også, at den nye kæde især skal vinde terræn tilbage fra discountsektoren. 

”Der, hvor vi skal tage mest fra, er klart discount. Vi skal vinde noget af det tilbage, som supermarkedet har lånt ud til discountbutikkerne,” sagde koncerndirektøren i juni. 

Coop forventer, at den nye supermarkedskæde først har sorte tal på bundlinjen i 2025.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også