Rygterne svirrer – igen – om international Aldi-fusion

Tysk medie fortæller, at en fusion mellem Aldi Nord og Aldi Süd er på vej. Begge selskaber afviser, at en sammensmeltning er på tegnebrættet.
Aldi Nord-koncernen har globalt omkring 5.000 butikker. | Foto: Fotostand/AP/Ritzau Scanpix
Aldi Nord-koncernen har globalt omkring 5.000 butikker. | Foto: Fotostand/AP/Ritzau Scanpix

Der er flere gange blevet spekuleret i, om de to Aldi-koncerner – Aldi Nord og Aldi Süd – går sammen i ét selskab, og nu svirer rygterne igen, skriver Dagligvarehandlen, der henviser til tyske Manager Magazin.

Ifølge det tyske medie er der udarbejdet planer for en fusion af Aldi Nord og Aldi Süd, der blev opdelt i to selskaber i 1961. Opdelingen skyldtes, at brødreparret Theo og Karl Albrecht ikke kunne enes, og da de skabte Aldi, som byggede på deres forældres købmandsforretning, stiftede de to selskaber. 

Aldi Nord har i dag omkring 5.000 butikker – koncernen står bl.a. også bag Aldi-kæden i Danmark samt Trader Joe’s-kæden i USA – mens Aldi Süd har cirka 6.500 butikker, og samlet har de to Aldi-koncerner en årlig omsætning på 115 mia. euro globalt. 

Både Aldi Nord og Aldi Süd afviser, at der er en fusion på tegnebrættet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også