Kontrol: Fire ud af ti butikker overtræder regler for tobaks- og nikotinprodukter

Sikkerhedsstyrelsens kontrol af butikkernes tobakssalg sidste år endte med 88 politianmeldelser, oplyser myndigheden.
Nikotinprodukter fylder mere på butikshylderne, men ikke alle overholder reglerne for salget, konkluderer Sikkerhedsstyrelsen. | Foto: Benny Kjølhede
Nikotinprodukter fylder mere på butikshylderne, men ikke alle overholder reglerne for salget, konkluderer Sikkerhedsstyrelsen. | Foto: Benny Kjølhede

Landets kiosker, supermarkeder og tankstationer har ikke godt nok styr på reglerne for salget af tobaks- og nikotinprodukter. Det konkluderer Sikkerhedsstyrelsen, efter myndigheden har gjort status over antallet af overtrædelser, der blev konstateret ved styrelsens kontrolbesøg sidste år.

I alt blev 477 salgsteder kontrolleret og i 44 pct. af besøgene blev der konstateret overtrædelser eller fejl, oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Overtrædelserne resulterede i, at næsten hver femte af de kontrollerede butikker, 88, blev politianmeldt, mens 209 fik forbud mod markedsføring af produkter eller fik indskærpet reglerne.

De mest udbredte overtrædelser og fejl i butikkerne er, at produkterne ikke er korrekt indberettet til Sikkerhedsstyrelsen eller mangler standardiseret emballage eller de krævede sundhedsadvarsler.

”Når vi kommer på kontrol, finder vi produkter, som ikke er i overensstemmelse med de danske regler, og det kan i sidste ende gå ud over forbrugernes sikkerhed. Hvis et produkt fx ikke er registreret, vil det heller ikke være muligt at kontrollere, om det indeholder flere skadelige stoffer end angivet,” udtaler kontorchef Søren Assenholt Muff fra Sikkerhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Det er Indenrigs- og Sundhedsministeriet, der har ansvar for reglerne for tobaksvarer og nikotinprodukter, men det er Sikkerhedsstyrelsen, der fører kontrol med, at reglerne overholdes i butikkerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også