Danskerne forventer lavere priser om et år

Ifølge økonom i Danske Bank skal forbrugerne dog ikke sætte næsen op efter et nærstående prisfald.
Ny måling fra Danmarks Statistik viser, at mange forbrugere forventer prisfald inden for det kommende år. | Foto: Joachim Ladefoged/ritzau Scanpix
Ny måling fra Danmarks Statistik viser, at mange forbrugere forventer prisfald inden for det kommende år. | Foto: Joachim Ladefoged/ritzau Scanpix

Mange danske forbruger har ifølge en ny måling fra Danmarks Statistik en forventning om, at der i løbet af det kommende år venter et prisfald. 

Ifølge Louise Aggerstrøm Hansen, økonom i Danske Bank, kan det dog have længere udsigter end som så. 

Til Finans udtaler hun: 

”Stigningstakten i priserne aftager, og nogle enkelte steder kan de da godt falde en smule, men det er ikke vores forventning at se faldende forbrugerpriser bredt set.”

Det er blandt andet faldende priser på landtransport, energi og fødevarer – på nær i butikkerne – der skaber optimisme og forhåbning om nærstående prisfald. Eksempelvis er de europæiske kornpriser faldet med 37 pct. til det laveste niveau i 19 måneder, skriver avisen.

Selv om priserne er faldende, betyder det imidlertid ikke, at producenterne står over for mindre omkostninger over hele linjen, fortæller Louise Aggerstrøm Hansen, der blandt andet henviser til stigende lønudgifter. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også