Professor: Bolander burde være gået hurtigere af 

Der er risiko for, at man med en formand på vej ud ad døren ikke får reageret tilstrækkeligt og hurtigt nok i det kriseramte Coop, siger professor i organisations- og ledelsesteori til Berlingske.
Lasse Bolander meddelte fredag, at han ikke genopstiller som bestyrelsesformand i Coop. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix.
Lasse Bolander meddelte fredag, at han ikke genopstiller som bestyrelsesformand i Coop. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix.

Det er mildt sagt uhensigtsmæssigt, at en af landets største virksomheder, Coop, det kommende år skal ledes af en formand, der har det ene ben på vej ud af døren, lyder kritikken fra Steen Hildebrandt, der er phd og professor emeritus i organisations- og ledelsesteori. 

Til Berlingske udtaler han, at afløseren til Lasse Bolander, der fredag meldte sin afgang, bør findes hurtigere, da der ellers er risiko for, at der i det kriseramte Coop ikke bliver gjort tilstrækkelige og hurtige nok tiltag og fornyelser.

”I de 15 år han (Lasse Bolander, red.) allerede har siddet på posten, er der sket ufatteligt meget i detailbranchen og verden: Teknologi, normer, regler, holdninger og værdier ændres så hurtigt, og derfor mener jeg, at der skal ske hyppigere udskiftninger på disse meget vigtige ledelsesposter,” siger Steen Hildebrandt.

Lasse Bolander meddelte fredag, at han næste år træder tilbage som formand for dagligvarekoncernen. Udmeldingen kommer i kølvandet på uro i Coop, der for nyligt kunne præsentere et regnskab med et underskud på 628 mio. kr. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også