Salling Group åbner for levering af dagligvarer i sensommeren

Dermed holder detailkæden fast i budskabet om en snarlig hjemmeleveringstjeneste i regi af Bilka-kæden.
Anders Hagh overtager i efteråret posten som adm. direktør i Salling Group, når Per Bank vinker farvel til detailkoncernen. | Foto: Salling Group Pr
Anders Hagh overtager i efteråret posten som adm. direktør i Salling Group, når Per Bank vinker farvel til detailkoncernen. | Foto: Salling Group Pr

Salling Group holder fast i planerne om hjemmelevering af dagligvarer i hele landet allerede i 2023. 

Det fortæller detailkoncernens kommende topchef – Per Banks efterfølger – Anders Hagh til Børsen i kølvandet på offentliggørelsen af 2022-regnskabet. 

“Vi tester internt allerede nu i det små, hvordan vi får det til at fungere. Det kommer til at blive lanceret på den anden side af sommerferien, men den præcise dato bliver først meldt ud i andet halvår af 2023,” siger Anders Hagh til avisen. 

Salling Group lukkede i starten af året for hjemmelevering gennem Føtex som led i en spareøvelse, der samtidig kostede 500 ansatte jobbet. 

I stedet ville dagligvarekoncernen, der er den største af sin slags i Danmark, lancere en ny, offensiv satsning gennem Bilka-varehusene, lød det fra Salling Group, der dog ikke meddelte en eksakt dato. I dag lyder meldingen fra Anders Hagh, at det bliver på den anden side af sommeren. 

Salling Group har fredag præsenteret årsregnskab for 2022 – et år, der for detailkoncernens vedkommende satte indtjeningen under pres. 

Omsætningen voksede fra 66,2 mia. kr. i 2021 til 66,5 mia. kr. i 2022, mens driftsresultatet til gengæld faldt til 1,94 mia. kr. I 2021 lød driftsresultatet på 2,95 mia. kr. 

Bundlinjen for året endte på et overskud efter skat på 972 mio. kr. mod 1,9 mia. kr. året forinden. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også