100 nordjyske købmænd risikerer lukning spår detailkender

Uden mange indbyggere og den rigtige ledelse vil mange dagligvarekæder skulle dreje nøglen om, siger detailanalytikeren til Nordjyske. 
"I de mindre byer skal der ikke meget til for at vælte læsset," siger stifter af Retail Institute Scandinavia, Bruno Christensen. | Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix.
"I de mindre byer skal der ikke meget til for at vælte læsset," siger stifter af Retail Institute Scandinavia, Bruno Christensen. | Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix.

Den ene historie om lukningen af en lille brugs eller købmand efter den anden er blevet skrevet over det seneste år. Og spørger man detailhandelsanalytiker og stifter af Retail Institute Scandinavia, Bruno Christensen, vil der blive skrevet flere af den slags historier. 

Over for Nordjyske spår han, at op mod 100 nordjyske dagligvareforretninger vil lukke – noget, han gør med henvisning til, at forretningerne ikke burde kunne løbe rundt på den beskedne omsætning, de har. Han vurderer over for avisen, at det kræver et vist antal indbyggere – ”et par tusinde” for at kunne drive en levedygtig dagligvarebutik, ligesom det kræver den rigtige ledelse. 

I Nordjylland er der over 100 dagligvareforretninger med under 2000 indbyggere. 

Butikslukninger må man derfor forvente, siger Bruno Christensen:

”Det er jo en udvikling, der har været i gang i mange år, så, ja, det skal vi regne med. Hvis ikke butikkerne har den rigtige mand/kvinde i spidsen, så ja. I de mindre byer skal der ikke meget til for at vælte læsset.”

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også