400 supermarkeder giver overskudsvarer væk

Madspildsorganisation henter mad end nogensinde, der står til udsmidning inden påsken, i 400 Kvickly og Superbrugsen-butikker. 
Stop Spild Lokalt regner onsdag med at dele mere mad ud end nogensinde før omkring påske. | Foto: Pr
Stop Spild Lokalt regner onsdag med at dele mere mad ud end nogensinde før omkring påske. | Foto: Pr

I organisationen Stop Spild Lokalt oplever man for tiden stigende efterspørgsel på overskudsmad, idet flere danskeres husholdningsbudget er presset af høje dagligvarepriser. 

Dermed når organisationens uddeling til påske for første gang op på niveau med juletiden – både når det gælder mængden af mad, der skal gives væk, antallet af uddelingssteder i landet og interessen fra frivillige. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra organisationen og Coop, der donerer mad fra omkring 400 Kvickly og Superbrugsen-butikker, inden de lukker i påskedagene. 

”Det er Coops ambition, at ingen mad skal gå til spilde. Udover vores daglige samarbejde med Too Good To Go og Stop Spild Lokalt tester vi løbende en række koncepter og løsninger, der skal gøre os i Coop endnu bedre til at redde maden og på den måde nå vores egne madspildsmål,” siger Per Thau, koncerndirektør i Coop.

”Samarbejdet med Stop Spild Lokalt er et godt eksempel på, hvordan vi gennem partnerskaber kan lykkes bedre end hver for sig.” 

Også i madspildsappen Too Good To Go har man oplevet stigende efterspørgsel efter at købe overskudvarer billigt. De to første måneder af 2023 har appen haft 33 pct. flere betalende brugere i Danmark end i samme periode året før, fortalte landechef Heidi Boye DetailWatch i seneste uge. 

Inflationen har også pustet kraftigt til salget, og de to første måneder af 2023 har Too Good To Go og virksomhedens partnere solgt 27 pct. flere poser med mad end i samme periode året før. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også