Professor: "Opbygningen er forældet i Coop"

Coops lange historik betyder, at koncernen har fået skabt en meget kompleks struktur, påpeger økonomiprofessor. 
I begyndelsen af marts begyndte Coop nedlukningen af Irma-kæden, og de første skilte blev taget ned fra facaden. | Foto: Liselotte Sabroe
I begyndelsen af marts begyndte Coop nedlukningen af Irma-kæden, og de første skilte blev taget ned fra facaden. | Foto: Liselotte Sabroe

Coops opbygning, hvor andelsejede Coop amba er moderselskab for Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest, kan skabe en kompleksitet, som kan føre til ineffektivitet, lyder vurderingen fra Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet, i et interview med Børsen.

Professoren vil ikke vurdere, om Coop-koncernen overordnet er ineffektiv, men han understreger, at organisationen er kompleks. 

”Opbygningen er forældet i Coop, og den stammer fra selskabets lange historik. Historikken kan dog samtidig være en styrke. Jeg tror næppe, der er mange nyetablerede selskaber, som ville vælge samme konstruktion, som Coop har,” siger Per Nikolaj Bukh til avisen. 

Coop fremlagde tidligere på året sin nye strategi ”Fremtidens Coop”, der ifølge topchef Kræn Østergaard Nielsen skal være med til at forenkle dagligvarekoncernen. Strategien betyder blandt andet, at Coop skrotter Irma-butikkerne, skruer op for satsningen på 365discount-kæden og lægger Superbrugsen og Kvickly sammen til én kæde under navnet Coop.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også