Britiske Tesco leverer lidt lavere end ventet salg i juleperioden

Den britiske supermarkedskæde kunne ikke følge med salgsvæksten i Storbritannien.
AF MARKETWIRE

Tesco falder 1,4 pct. til 240,20 pence, efter at den britiske supermarkedskæde har leveret en lidt lavere end ventet salgsvækst i juleperioden.

Den britiske supermarkedskæde skuffer blandt andet med den sammenlignelige salgsvækst i Storbritannien, der blev på 4,3 pct. i det forskudte tredje kvartal, hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet 4,5 pct.

”Vi går ind i det nye kalenderår med et godt momentum, og jeg er overbevist om, at vi kan fortsætte med at bevare vores konkurrenceevne og levere en stærk præstation i forhold til markedet på trods af de udfordrende forhold forude,” siger koncernchef Ken Murphy i regnskabet.

Forventningerne til 2022/23 bliver gentaget, hvor der stadig ses frie pengestrømme i supermarkedsforretningen på mindst 1,8 mia. pund.

Finanshuset Morgan Stanley havde sat næsen op efter en opjustering, men det pointeres, at det sammenlignelige salg i de 19 uger omkring jul har været opmuntrende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også