Momsen på brød, mælk og grøntsager fjernes i Spanien

Den spanske regering har besluttet at midlertidigt fjerne momsen på en række fødevarer for at hjælpe husholdningerne igennem inflationen, skriver Berlingske. 
Arkivfoto. | Foto: Jesús Hellín/AP/Ritzau Scanpix
Arkivfoto. | Foto: Jesús Hellín/AP/Ritzau Scanpix

I seks måneder vil momsen på brød, mælk, æg, ost, frugt og grøntsager i Spanien være på 0 pct. i stedet for 4 pct., og samtidig sænkes momsen på madolie og pasta fra 10 til 5 pct., skriver Berlingske.

Tiltaget er en del af en hjælpepakke, som den spanske regering har præsenteret for at hjælpe husholdningerne, som er ramt af inflationen. En anden del af hjælpepakken går ud på at give husstande, der har en årlig indkomst på mindre end 27.000 euro om året (200.000 kr.) , en engangsudbetaling. 

Den spanske regering har samlet præsenteret tre hjælpepakker undervejs i de økonomisk svære tider, og i alt har hjælpepakkerne indeholdt støtte for 45 mia. euro (knap 335 mia. danske kr.).

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også