Ansøgninger om tilskud til elregninger vælter ind hos købmandsfond

Købmandsfonden KFI, der uddeler penge til selvstændige købmænd, melder om stor efterspørgsel på hjælp til voksende elregninger, skriver Dagligvarehandlen.
Terje List, direktør for købmandsfonden KFI. | Foto: PR/Karl Nordlund/KFI
Terje List, direktør for købmandsfonden KFI. | Foto: PR/Karl Nordlund/KFI

Voksende elregninger lægger pres på budgetterne i mange dagligvarebutikker, og hos købmandsfonden KFI vælter ansøgningerne om økonomisk hjælp ind, skriver Dagligvarehandlen.

I maj etablerede fonden den første uddelingspulje til købmænd, der er truet af af øgede omkostninger til strøm, og i starten af september udvidede KFI puljen med et ”stort millionbeløb”, siger topchef Terje List uden at ville sætte tal på størrelsen af puljen.

”Vi har en ret stor finansiel muskel, og det kan gå hen at blive den største enkeltpulje nogensinde,” siger Terje List, der er adm. direktør i KFI Erhvervsdrivende Fond.

Købmændene søger i gennemsnit mellem 200.000 og 300.000 kr. og skal kunne dokumentere, at det er de stigende elpriser, der presser økonomien.

KFI Erhvervsdrivende Fond uddeler penge til selvstændige købmænd i Danmark, hvoraf de fleste er tilknyttet kæderne Min Købmand, Spar, Meny, Løvbjerg, ABC Lavpris og Rema 1000.

Coop forudser butiksdød blandt små brugser efter høje energipriser

Detailkæder tager skridt for at nedbringe energiudgifter

Købmandsfond udvider hjælpepulje til pressede butikker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også