DetailWatch

Elafgiften sænkes med ny energipakke til danske husholdninger og virksomheder

Elafgiften sænkes, og indefrysningsordning indføres med netop offentliggjort energipakke. DI efterspørger langsigtede løsninger.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen og et bredt politisk flertal er blevet enige om en energipakke, der foruden at være en håndsrækning til danskerne også skal give vished til virksomhederne henover vinteren.

Den såkaldte vinterhjælp, der fredag formiddag præsenteres i Finansministeriet, indebærer blandt andet en indefrysningsordning for husstande såvel som virksomheder og en sænkning af elafgiften fra 69,7 øre per kilowatt-time til EU’s minimumssats på 0,8 øre per kilowatt-time.

”Med aftalen får alle danske husstande og virksomheder en hjælpende hånd. Aftalen løser ikke alle problemer, men kan give mere tryghed hen over vinteren,” siger finansminister Nicolai Wammen i forbindelse med offentliggørelsen energipakken.

Med i aftalen er regeringen, Venstre, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne.

Som følge af aftalen bliver elafgiften midlertidigt barberet ned i første halvår af 2023 - noget, der blandt andet skal komme virksomheder, der i øjeblikket bakser med voldsomt stigende energipriser, til gode.

Virksomhederne får derudover mulighed for at udskyde betalingen for dele af deres elregning - dog til en højere rente, end det gælder for husholdningerne, der skal betale 2 pct. i rente, mens virksomhederne skal betale 4,4 pct.

Mens det vækker glæde i Dansk Industri, at man med den netop offentliggjorte energipakke giver en håndsrækning til de danske virksomheder, mener man også, at det er nødvendigt med nogle mere langsigtede løsninger.

I en pressemeddelelse udtaler DIs politiske direktør, Emil Fannikke Kiær:

”Vi befinder os i den værste energikrise i nyere tid, og den har meget store konsekvenser for vores samfund. Nu er der etableret en god statslig garantiordning, der letter udgifterne på den korte bane. Men vi løser ikke energikrisen alene med denne pakke, og der er i den grad behov for yderligere tiltag for virksomhederne.”

(Denne artikel er leveret af DetailWatch’ søstermedie FødevareWatch)

Erhvervsminister: Store hjælpepakker til erhvervslivet kan have lange udsigter

DSK: Vi risikerer at måske 150 butikker giver op henover vinteren

Landdistrikter sender nødsignaler for dagligvarehandlen

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs