Minister om pristjek: "Det nye forum er ikke en kampplads"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S), der for to uger siden præsenterede et nyt pristjek, understreger, at han ikke har mistillid til dagligvarehandlen.
Simon Kollerup (S) præsenterede i slutningen af august en skærpet overvågning af dagligvarepriserne. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Simon Kollerup (S) præsenterede i slutningen af august en skærpet overvågning af dagligvarepriserne. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Det nye pristjek af dagligvarer, som regeringen præsenterede for to uger siden, skal både fokusere på prisen i dagligvarebutikkerne, men også i hele værdikæden, understreger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et interview med Dagligvarehandlen.

Han påpeger derfor, at pristjekket, der følges op af et forum med parter fra forbruger- og erhvervsorganisationer, ikke handler om at pege fingre af dagligvarekæderne, og ministeren ærgrer sig over, at tiltaget har fået en kritisk modtagelse fra dele af erhvervslivet.

”Det nye forum er ikke en kampplads og er heller ikke udtryk for mistillid til dagligvarehandlen. Det er mit indtryk, at der er en rimelig intens konkurrence på markedet. Men vi kan bruge pristjekket til at undersøge, om der er prisstigninger på varer, som vi ikke ser på tilsvarende vis i udlandet,” siger Simon Kollerup til Dagligvarehandlen.

Det nye forum, der hedder ’Forum for Forbrugerpriser’, mødes for første gang i denne uge, og her vil repræsentanter fra Forbrugerrådet Tænk, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Erhverv, De Samvirkende Købmænd, Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Ældresagen og Green Power Danmark deltage.

Venstre kalder erhvervsministeren i samråd om pristjek

Overblik: Regeringen vil tjekke prisstigninger – her er reaktionerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også