DetailWatch

Minister skal i samråd om moms på fødevarer

Dansk Folkeparti indkalder tirsdag skatteminister Jeppe Bruus (S) i samråd om muligheden for lavere moms på fødevarer, skriver Dagligvarehandlen.

Arkivfoto. | Foto: Annika Byrde

Tirsdag skal skatteminister Jeppe Bruus (S) i åbent samråd, da Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen har bedt ministeren redegøre for mulighederne for lavere moms på fødevarer, skriver Dagligvarehandlen.

Ministeren skal svare på, om det er muligt at lave en differentieret og lavere moms på fødevarer, som det eksempelvis er kendt i Tyskland og Sverige.

Den tyske fødevaremoms er 7 pct., mens momsen på andre varer er på 19 pct., mens fødevaremomsen i Sverige er på 12 pct., og alle andre varer i landet har en moms på 25 pct.

De Samvirkende Købmand, DSK, og Coop har tidligere udtalt, at de ser positivt på en differentieret moms.

Købmænd om pristjek: Politikerne bør gribe i egen barm

Forbrugerråd håber på pristjek uden ”frustrerende” forsinkelse

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs