Høje energipriser og lavere avance rammer brugsuddeler

En lokal brugsuddeler går et svært år i møde – blandt andet på grund af en ekstraregning for energi på 300.000 kr., skriver Jydskevestkysten.
Arkivfoto. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Arkivfoto. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Superbrugsen i den jyske by Vonsild er under pres på flere fronter, hvilket betyder, at 2022 bliver et af de dårligste økonomiske år for butikken, skriver Jydskevestkysten.

Den lokale Superbrugsen er ramt af højere energipriser, men også af lavere avance, da mange kunder skifter til billigere varer på grund af de generelle prisstigninger. Ifølge brugsuddeler Ingrid Kjær Rosager Sørensen var avancen på visse varer tidligere på omkring 30 pct., mens den nu ofte ikke rammer 10 pct.

Hun peger desuden på, at de høje energipriser betyder en ekstraregning på omkring 300.000 kr. i år.

”Det er jo ingen hemmelighed, at detailbranchen havde nogle gode år under coronanedlukningerne, fordi det for os alle sammen var langt sværere at gå ud at spise. Det kunne vi selvfølgelig også mærke både her i Vonsild og så i Hejls, som vi også driver. Men ikke desto mindre ser vi ind i en periode, som kommer til at kunne mærkes på bundlinjen,” siger Ingrid Kjær Rosager Sørensen.

Per Bank: “Mere vigtigt, om det blæser, end hvor meget jeg har solgt dagen før”

Flere dagligvarer er steget med over 17 pct. i pris på en måned

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også