Københavns Kommune rejser millionkrav mod Nemlig.com-ejer

Konflikt mellem Københavns Kommune og Nemlig.com er endt i millionkrav fra kommunen ifølge Altinget. Intervare, der står bag Nemlig.com, er uenig med kommunen. (Opdateret)
Intervare står bag onlinesupermarkedet Nemlig.com, som tidligere stod for levering af varer til borgere i Københavns Kommune. | Foto: Thomas Borberg
Intervare står bag onlinesupermarkedet Nemlig.com, som tidligere stod for levering af varer til borgere i Københavns Kommune. | Foto: Thomas Borberg
AF RITZAU

Københavns Kommune har ifølge Altinget rejst krav mod Intervare, der står bag onlinesupermarkedet Nemlig.com, på 4,2 millioner kroner for underbetaling af chauffører.

Altinget har kigget i en rapport fra Københavns Kommunes CSR-enhed.

Her fremgår det, at kommunen i løbet af 2021 har rejst krav for i alt 4,7 millioner kroner mod leverandører, der ifølge kommunen har brudt nogle af de klausuler om arbejdsforhold, som kommunen har fået skrevet ind i deres kontrakter.

Intervare oplyser til Ritzau, at selskabet ikke er enig med Københavns Kommune, men at man endnu ikke har besluttet, hvordan man vil forholde sig til kravet.

”Vi er i løbende dialog med Københavns Kommune om at få afsluttet sagen,” siger Intervares kommercielle direktør, Mikkel Pilemand, i en skriftlig kommentar.

Uenige om arbejdsforhold

Kravet mod Intervare handler ifølge Altinget om underbetaling af 72 chauffører.

Nemlig.com var tidligere leverandør for kommunen, hvor selskabet stod for at levere varer til kommunens ældre og syge borgere.

Parterne blev dog uenige om de ansattes arbejdsforhold og betaling. I slutningen af januar besluttede et flertal i Københavns Borgerrepræsentation at ophæve kontrakten mellem Københavns Kommune og Intervare.

”Intervare-sagen fortæller mig, at vi skal blive ved med kigge virksomhederne i kortene og også holde grundigt øje med de virksomheder, som vi har haft et langvarigt samarbejde med,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) til Altinget.

Afviser underbetaling

Intervare har tidligere fremført, at kommunens håndtering har været politisk motiveret. Og igen tirsdag giver selskabet udtryk for, at man ikke mener, at kommunen giver selskabet en retfærdig behandling.

”Intervare har leveret dagligvarer til kommunens visiterede borgere i over 20 år. I alle de år har vi sikret en ordentlig betaling til de transportvirksomheder, vi har samarbejdet med,” siger Mikkel Pillemand i sit skriftlige svar.

”I seneste kontrolperiode har en ejer typisk haft et overskud til sig selv på 50.000 kroner om måneden for en 45 timers arbejdsuge. Vi kan derfor ikke genkende billedet af generel underbetaling.”

Opdateret kl. 12.30 med kommentar fra Intervare

Online-supermarkeder er ramt: Regningen går videre til kunderne

Svensk storinvestor skruer ned for onlinefesten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også