Svensk politi efterforsker handel med Ica-aktier

Ifølge svenske medier efterforsker det svenske bagmandspoliti mulig insiderhandel med Ica-aktier, skriver Dagligvarehandlen.
Arkivfoto. | Foto: PR / Ica/TT NYHETSBYRÅN
Arkivfoto. | Foto: PR / Ica/TT NYHETSBYRÅN

Ekobrottsmyndigheten, der er den svenske pendant til bagmandspolitiet, efterforsker i øjeblikket, om der er foregået ulovlig handel med Ica-aktier, skriver flere svenske medier ifølge Dagligvarehandlen.

Ica Gruppen blev tidligere på året afnoteret på børsen i Stockholm, men inden da var Ica-aktien begyndt at stige, inden Ica-handlarnas Förbund og en pensionskasse afgav et officielt købstilbud i november 2021, og nu skal det undersøges, om der er foregået ulovlig insiderhandel – altså handel med aktier, hvor man har misbrugt en særlig viden til at opnå en økonomisk gevinst.

Det vides ikke, hvem der er mistænkt for insiderhandel, men de svenske myndigheder har lavet en razzia mod Icas hovedkontor.

”Efter at der er gået rygter, og at kursen rørte på sig, så ser jeg det som en automatisk reaktion, hvor man går ind og kontrollerer. Vi har haft besøg for at redegøre for vores processer, men vi er ikke mistænkte for noget,” siger Göran Blomberg, adm. direktør i Ica-handlarnas Förbund, til Fri Köpenskap ifølge Dagligvarehandlen.

Forbrugertilliden dykker til det laveste siden finanskrisen

Rema-brandet rangeres igen i top

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også