Lavpriskæden TJX opjusterer efter første kvartal

Især indtjeningen før skat landede over forventningerne.
Kæden TJ Maxx er til stede i og uden for USA. Uden for hjemlandet går lavpriskæden under navnet TK Maxx. | Foto: John Nacion/AP/Ritzau Scanpix
Kæden TJ Maxx er til stede i og uden for USA. Uden for hjemlandet går lavpriskæden under navnet TK Maxx. | Foto: John Nacion/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske lavpriskæde TJX, der blandt andet ejer TJ Maxx, hæver forventningerne til indtjeningen efter en bedre end ventet udvikling i det forskudte første kvartal.

I det amerikanske formarked handler investorerne efterfølgende aktien 1,5 pct. højere i 97,70 dollar.

Det sammenlignelige salg er i det forskudte første kvartal steget med 3 pct., hvilket dog er en spids under analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 3,4 pct.

Til gengæld er det samlede salg på 12,48 mia. dollar er en smule over analytikerprognosen på 12,46 mia. dollar. Indtjeningsmarginen målt før skat landede på 11,1 pct. mod ventet 10,8 pct.

”Vi så vækst i det sammenlignelige salg i alle divisioner alene drevet af forbrugertransaktionerne, hvilket understreger styrken ved vores værdiskabelse,” siger Ernie Herman, koncernchef for TJX, i regnskabet.

Forventningerne til den justerede indtjening per aktie for regnskabsåret 2024/25 får et mindre løft til 4,03-4,09 dollar fra tidligere ventet 3,94-4,02 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også