Kunstværk malet af dronning Margrethe solgt for 160.000 på auktion

Et maleri af dronning Margrethe og skulpturer lavet af prins Henrik var tirsdag på auktion.
Maleriet er fra 1988 og blev dengang givet i gave til daværende hofmarskal Hans Sølvhøj. (Arkivfoto). | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Maleriet er fra 1988 og blev dengang givet i gave til daværende hofmarskal Hans Sølvhøj. (Arkivfoto). | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Et akrylmaleri i orange og blå nuancer er tirsdag aften blevet solgt til 160.000 kroner på auktion.

Det er heller ikke et hvilket som helst maleri. Kunstneren bag maleriet er dronning Margrethe, der i sin tid malede det til tidligere hofmarskal Hans Sølvhøj.

Inden hammeren faldt, var maleriet vurderet til en pris på mellem 75.000 og 100.000 kroner. Buddene startede på 45.000 kroner.

Hurtigt løb buddene op i de få minutter, hvor maleriet var under hammeren, og det endelige bud sluttede på 160.000 kroner.

Auktionshuset Bruun Rasmussen stod for salget. Afdelingslederen for moderne kunst og samtidskunst i auktionshuset, Niels Bo Haugaard, siger, at der var flere om buddet tirsdag aften, end der normalt vil være på et enkelt billede.

”Der var god og stærk bydelyst. Der er ingen tvivl om, at den enormt store respekt, der er om dronningen som person, har influeret et salg som det her,” siger han.

Et lyrisk billede

Han påpeger blandt andet sjældenheden ved et værk fra dronning Margrethes hånd.

”Det er ikke tit, man kan erhverve sig et så unikt værk.”

Dronning Margrethe kan man som kunstner ikke putte i en specifik kasse, siger Niels Bo Haugaard, der kalder det nu solgte maleri for et meget personligt billede.

”Det er et lyrisk billede, en fortolkning af noget set, som også bliver til en slags ren abstraktion,” vurderer han.

Derudover var to skulpturer, som afdøde prins Henrik har lavet, på auktion. De blev solgt for henholdsvis 28.000 og 38.000 kroner.

Et andet maleri med et kongeligt islæt var også på bud tirsdag aften. Kunstneren Andy Warhol står bag et værk af dronningen fra 1985, hvor hammeren faldt på 300.000 kroner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også