Køkkenselskab åbner første butik efter ejerskifte

Den nye ejerkreds bag Hanstholm Køkken, der gik konkurs i februar, har fastlagt, at flere forhandlere skal spille en nøglerolle frem for egne butikker.
Hanstholm Køkken udspringer af et snedkerværksted og bygger fortsat på snedkerhåndværk. | Foto: Hanstholm Køkken/pr.
Hanstholm Køkken udspringer af et snedkerværksted og bygger fortsat på snedkerhåndværk. | Foto: Hanstholm Køkken/pr.

Hanstholm Køkken skyder nu op med den første forhandler af brandet i Hellerup i Nordsjælland, efter virksomheden i februar i år gik konkurs og efterfølgende genopstod, skriver Wood Supply.

Den nye ejerkreds, som overtog konkursboet, er i fuld gang med at genopbygge det nordvestjyske køkkenselskab, der lukkede 9 ud af 14 butikker i forbindelse med konkursen. Nu hvor den første nye forhandler slår dørene op, lyder startskuddet også til virksomhedens fremtidige strategi, hvor forhandlere skal spille en nøglerolle frem for egne butikker. 

Claus Finderup Nielsen, der har 25 års erfaring fra køkken- og møbelbranchen, kommer til at drive forhandleren i Hellerup, der ifølge salgs- og marketingchef Steen Moss Christensen markerer et ønske om igen at være landsdækkende med lokationer i de vigtigste områder. 

”I mange år har vi solgt køkkener til nordsjællandske kunder, og Hellerup er derfor en hjørnesten i fremtidens strategi,” siger salgs- og marketingchef Steen Moss Christensen til Wood Supply.

Han tilføjer, at Hanstholm Køkken ligeledes vil udvide til Aalborg, Frederikshavn og Svendborg og desuden forhandler med flere potentielle forhandlere, der enten vil overtage virksomhedens to butikker i henholdsvis Aarhus og København eller åbne nye. 

Butiksdel var akilleshæl

Hanstholm Køkken gik konkurs med en gæld på 38 mio. kr., men køkkenbrandet, der udspringer af et snedkerværksted i Hanstholm, blev reddet, da erhvervsfolkene Villy Jæger og Lars Gantzel Pedersen købte konkursboet, hvor især Hanstholm Køkkens fabrik lokkede.

De nye ejere lagde i forbindelse med overtagelsen ikke skjul på, at der skulle skæres ned på antallet af butikker, idet økonomien omkring dem skrantede. 

”Butiksdelen var akilleshælen, og der blev åbnet mange butikker de seneste år. Den del af det har vi ikke tænkt os at gentage. Butiksdelen kører vi videre i København og Aarhus, og så er der tre franchisebutikker, som vi tilbyder at køre videre, og det er sådan set det,” sagde Villy Jæger, direktør og hovedinvestor i Hanstholm Køkken, til DetailWatch i forbindelse med overtagelsen af køkkenkæden.

Han uddybede samtidig, at kæden ville satse mere på B2B-markedet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også