Ikea hopper med på havvindmølleprojekter i Irland og Storbritannien

Ikeas Ingka Investments sikrer sig en andel på 20 pct. i Source Galileos havvindmølleportefølje.
Gunnar Birkeland og Source Galileo vil arbejde tæt sammen med deres nye ejere i Ingka. Birkeland mener, at det er et tegn på, at noget er gjort rigtigt. | Foto: Harald Amdal
Gunnar Birkeland og Source Galileo vil arbejde tæt sammen med deres nye ejere i Ingka. Birkeland mener, at det er et tegn på, at noget er gjort rigtigt. | Foto: Harald Amdal

I august blev det offentliggjort, at Ingka Investments samarbejder med Source Galileo om at udvikle flydende havvind ved Utsira Nord sammen med Odfjell Oceanwind og den japanske energigigant Kansai Electric Power Co. Inc.

Ingka Investments går nu også ind i selskabets portefølje i Storbritannien og Irland og sikrer sig dermed en samlet ejerandel på 20 pct. Ingka Investments er investeringsdelen af Ingka Group, som er den største detailhandler i IKEA-systemet.

”Det er fantastisk, at Ikea udvider sit samarbejde med os ud over Norge. Det er en af de mest spændende internationale aktører, der investerer i vedvarende energi og produktion. De er allerede en god partner i Norge, og vi har meget at lære af dem om deres tilgang til bæredygtighed og vedvarende energi,” siger Gunnar Birkeland, adm. direktør for Source Galileo Norge, i en meddelelse.

Han mener, at udvidelsen er et tegn på, at Ingka Investments har stor tiltro til teamet hos Source Galileo og den måde, virksomheden arbejder på.

”Det fortæller os, at vi må gøre noget rigtigt,” siger Gunnar Birkeland.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    "Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

    Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

    For abonnenter

    Læs også