TCM erkender fejl i budget for 2023 og nedjusterer forventninger året

Salget i tredje kvartal har været dårligere end ventet for køkkenselskabet.
Torben Paulin, topchef i TCM Group. | Foto: Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix
Torben Paulin, topchef i TCM Group. | Foto: Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

TCM Group nedjusterer forventningerne til 2023 på grund af svage markedsforhold og et budget, der var skudt over mål.

Samtidig løfter selskabet lidt af sløret for det netop overståede tredje kvartal, fremgår det af en meddelelse onsdag eftermiddag.

”Salget i tredje kvartal og ordreindgangen indtil videre for fjerde kvartal har ikke levet op til vores forventninger på trods af en positiv udvikling i B2C salget i specielt Svane Køkkenet brandet. Den underliggende bruttomargin blev svagt forbedret sammenlignet med andet kvartal, drevet af et forbedret salgsmix, hvilket dog ikke var nok til at opveje den negative effekt fra et lavere salg,” siger Torben Paulin, der er topchef i selskabet, i en meddelelse.

”Som et resultat af de svagere markedsforhold har vi, som en forebyggende foranstaltning, besluttet at øge vores hensættelse til potentielle tab på vores tilgodehavender,” lyder det videre.

Her fortæller han desuden, at man har overvurderet forventede transitindtægter i budgettet for 2023, og i kvartalsrapporterne i både første og andet kvartal har man benyttet sig af de overvurderede budgettal til at estimere faktiske indtægter.

”Vi retter nu denne fejl, hvilket desværre påvirker helårsforventningerne negativt med cirka 10 mio. kr. sammenlignet med vores tidligere forventninger,” siger topchefen.

TCM Group sigter nu efter et en omsætning på 1.040–1.090 mio. kr. for hele året mod tidligere 1.050-1.125 mio. kr. Samtidig ventes nu et justeret driftsresultat (EBIT) i niveauet 40–50 mio. kr. mod tidligere 68–90 mio. kr.

Drift og omsætning skrumper

De foreløbige tal for tredje kvartal viser en omsætning på 258 mio. kr. i kvartalet, hvor der blev leveret en omsætning på 265 mio. kr. i samme kvartal året før.

Den justerede drift (EBIT) ramte 3 mio. kr., som er skrumpet fra 21 mio. kr. i samme kvartal året før. Det giver en justeret EBIT-margin på 1 pct., som er faldet fra 7,8 pct. i tredje kvartal sidste år.

For det justerede EBITDA blev det til 11 mio. kr. i årets tredje kvartal, som er et fald fra 25 mio. kr. i det tilsvarende kvartal året før.

Posten for de frie pengestrømme viser 17 mio. kr. mod minus 6 mio. kr. i tredje kvartal 2022.

TCM-aktien steg onsdag 0,2 pct. til 46,30 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også