Norsk boligkæde gik tilbage i andet kvartal

Dalende kunder i butikker var med til at hive resultatet ned for Kid-koncernen, der konkurrerer med flere danske boligvirksomheder i Sverige og Norge, i andet kvartal.
Kid står bag kæden af samme navn i Norge med over 150 butikker samt Hemtex-kæden i Sverige med knap 90 butikker. | Foto: Kid/Pr
Kid står bag kæden af samme navn i Norge med over 150 butikker samt Hemtex-kæden i Sverige med knap 90 butikker. | Foto: Kid/Pr

Den norske interiørkæde Kid, der står bag butikkerne af samme navn i Norge og Hemtex-butikkerne i Sverige, led en tilbagegang i andet kvartal sammenlignet med samme periode året før.

Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab, som også norske E24 omtaler.

Her faldt resultatet før skat fra 67,9 mio. norske kr. til 45,3 mio. norske kr. Samtidig faldt driftsresultatet (ebitda) med 1 mio. norske kr. til 166,6 mio. norske kr. Men hvor første kvartal endte i minus, blev det til gengæld til et plus i andet kvartal.

Selskabet skriver, at en normalisering af internationale fragtrater, som toppede i 2022, samt prisjusteringer implementeret i løbet af første kvartal har forbedret selskabets bruttofortjeneste. I samme moment gentager selskabet sine økonomiske mål med en normaliseret bruttofortjeneste for hele 2023.

Kids omsætning faldt 1,1 pct. til 450,7 mio. norske kr., mens Hemtex’ omsætning faldt 4,8 pct. til 268 mio. svenske kr.

”En udfordrende start på kvartalet og faldende besøgstal i butikkerne resulterede i lidt lavere indtægter i forhold til seneste år,” skriver selskabets ledelse i kvartalsregnskabet.

Kid har butikker af samme navn i Norge og driver Hemtex-kæden i Sverige. Begge kæder sælger gardiner, sengelinned, håndklæder, solafskærmning og meget mere. 

Kid Interiør har over 150 butikker i Norge, mens Hemtex består af 86 butikker.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også