Stiftere af møbelhus gør klar til at trække sig tilbage

Onecollection, der har rettighederne til Finn Juhls designmøbler, forbereder sig til et skifte i den daglige ledelse, skriver Børsen. 
Onecollection sælger møbler, der alle er designet af Finn Juhl. | Foto: Jacob Maarbjerg/Ritzau Scanpix
Onecollection sælger møbler, der alle er designet af Finn Juhl. | Foto: Jacob Maarbjerg/Ritzau Scanpix

Makkerparret bag møbelvirksomheden Onecollection, 62-årige Hans Henrik Sørensen og 64-årige Ivan Hansen, planlægger ”i den nærmeste fremtid” at træde ud af den daglige drift og i stedet blive ”en slags konsulenter” i selskabet, skriver Børsen.

Hans Henrik Sørensen og Ivan Hansen stiftede selskabet i 1990, og siden 2001 har Onecollection haft rettighederne til alle Finn Juhls designmøbler – selskabet har i dag relanceret 50 Finn Juhl-modeller. 

I 2021 købte familien Droob, der står KD-Selskaberne, som bl.a. ejer Sunset Boulevard og møbelhuset Ingvard Christensen, 30 pct. af Onecollection, så derfor har makkerparret styr på fremtiden for selskabet, der i dag har godt 85 medarbejdere og salg i mere end 50 lande. 

”Vi har arbejdet ud fra de samme, enkle dogmeregler. De to vigtigste lyder: 1. Vi må aldrig komme forberedt til et møde, for så bliver vi bare skuffet, hvis det ikke går, som vi havde håbet og 2. Vi vil aldrig arbejde sammen med nogle, vi ikke bryder os om,” siger Ivan Hansen om en af årsagerne til selskabets succes.

Onecollection landede i 2022 en bruttofortjeneste på 45,9 mio. kr. og et driftsresultat på 21,9 mio. kr. 

På bundlinjen endte selskabet med et overskud på 14,1 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også