Køkkenkoncern udbyder nye aktier efter opkøb af Aubo

TCM Group, der bl.a. står bag Svane Køkkenet, styrker kapitalstrukturen med udbud af over 1,2 mio. aktier.
Svane Køkkenet hører til vestjyske TCM Groups portefølje, der for nylig blev udvidet med overtagelsen af det familieejede køkkenbrand Aubo. | Foto: Svane Køkkenet/pr
Svane Køkkenet hører til vestjyske TCM Groups portefølje, der for nylig blev udvidet med overtagelsen af det familieejede køkkenbrand Aubo. | Foto: Svane Køkkenet/pr
AF MARKETWIRE/DETAILWATCH

TCM Group har besluttet at lancere et udbud af nye aktier i en rettet emission, der åbner straks og kan lukkes når som helst.

Udbuddet sker som en accelereret bookbuilding proces med udbud af op til 1.221.419 nye aktier, svarende til op til 13,4 pct. af TCM’s nuværende registrerede aktiekapital.

Emissionen rettes mod institutionelle og professionelle investorer i Danmark og i visse andre lande.

Efter TCM’s køb af Aubo Production tidligere i juni har selskabet overvejet at rejse yderligere egenkapital og styrke kapitalstrukturen. Det sker nu med den hensigt, at nettoprovenuet skal give TCM ”en robust kapitalstruktur efter erhvervelsen af Aubo og muliggøre potentielle strategiske investeringer og forretningsinitiativer”.

Trecifret millionhandel

Erhvervelsen af Aubo for 165 mio. kr. plus earn out-aftaler på 60 mio. kr., er det første større opkøb for TCM Group, der siden 2017 har været børsnoteret. 

Med handlen føjer selskabet, der står bag Svane Køkkenet, Tvis og Nettoline, det fjerde brand til porteføljen. Opkøbet skal især styrke TCM på det norske marked, har adm. direktør Torben Paulin tidligere forklaret til DetailWatch.

”Aubo har stået højt på vores liste, fordi det har en høj omsætningsandel på det norske marked, hvilket er i tråd med vores strategi,” sagde han.

Det seneste år har imidlertid budt på turbulens på køkkenmarkedet, hvor Hanstholm Køkken i februar gik konkurs. TCM Group selv så resultatnedgang i 2022 og måtte senest nedjustere forventningerne til 2023 i maj.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også