Byggmax vil ikke hæve priserne i Norge

Byggmax shopper mere rundt mellem leverandører, og derfor mener norsk direktør, at byggemarkedkæden kan få varer til lavere priser.
Foto: Byggmax/pr
Foto: Byggmax/pr

Efter en periode med dalende priser på tømmer, er priserne begyndt at vende, og flere byggemarkeder i Norge har annonceret prisstigninger, men Byggmax kommer ikke til at hæve priserne, skriver mediet Netthandel.

Ifølge Niklas Hamberg, der er direktør for Byggmax Norge, indkøbte selskabet for 5 mia. norske kr. og shopper mere rundt mellem leverandører, og de store mængder gør, at Byggmax kan få billigere priser end konkurrenter, som har mere faste aftaler med leverandører.

I øvrigt mener Niklas Hamberg, at Byggmax har en fordel ved primært at købe fra nordiske leverandører.

”Nogle aktører handler meget med Kina og er derfor meget udsat for den svage kronekurs. Vi arbejder for at handle lokalt og køber omkring 70 pct. af vores varer i Norden,” siger Niklas Hamberg, til Netthandel.

Byggmax er en svensk byggemarkedkæde, der har 204 varehuse i henholdsvis Sverige, Norge, Finland, mens kæden sidste år åbnede sin første butik i Danmark.

I 2022 faldt omsætningen for Byggmax-koncernen, selv om butiks butiksnettet blev udvidet med samlet set 12 butikker i Norden.

I 2022 lød omsætningen på 7,26 mia. kr. mod rekordhøje 7,65 mio. kr. i 2021, og dermed faldt omsætningen for første gang siden 2016.

Samtidig faldt både drifts- og årsresultat til et lavere niveau på grund af en presset indtjening.

Driftsresultatet (ebit) faldt med 398 mio. kr. til 452 mio. kr., mens overskuddet på bundlinjen næsten blev halveret fra 621 mio. kr. til 313 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også