Carl Hansen & Søn lukker ned i Horsens

Møbelvirksomheden siger farvel til ti ansatte. ”En gang imellem rammer man bare ved siden af pletten,” siger direktør. 
Møbelvirksomheden blev grundlagt i 1908 af snedkeren Carl Hansen i Odense. | Foto: Louise Herrche Serup
Møbelvirksomheden blev grundlagt i 1908 af snedkeren Carl Hansen i Odense. | Foto: Louise Herrche Serup

I 2021 opkøbte Carl Hansen & Søn selskabet AP Møbelpolstring i Horsens, men nu lukker den fynske møbelvirksomhed, der bl.a. producerer Hans J. Wegner-møbler, ned i den jyske by, skriver Horsens Folkeblad.

AP Møbelpolstring har bistået med polstring af Carl Hansen & Søns møbler, der bliver produceret på en fabrik i Gelsted på Fyn. Det har dog vist sig, at det er for dyrt og kompliceret at køre møblerne frem og tilbage mellem de to lokationer, og derfor lukker man ned i Horsens. 

”En gang imellem rammer man bare ved siden af pletten, og når løsningen ikke dur, må man jo bide i det sure æble,” siger Knud Erik Hansen, adm. direktør i Carl Hansen & Søn, til avisen. 

Der var ti medarbejdere tilknyttet AP Møbelpolstring. De er alle blevet tilbudt at rykke til fabrikken i Gelsted, men det har ingen af dem ønsket. 

Carl Hansen & Søn har trods en rekordomsætning på 991,2 mio. kr. i 2022 haft et udfordrende år, og i november varslede direktionen en fyring af 140 ansatte.

”Ordrerne udebliver, og selvom vi har en pæn eksport, er der også mange af vores eksportmarkeder, der ikke går, som de skal. Primært Skandinavien og Nordtyskland, som er meget store markeder for os,” lød det dengang fra Knud Erik Hansen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også