Familieejet malerkæde går konkurs

Efter 58 år på markedet må malerkæden Beckmann lukke sine seks butikker og webshop efter rod i regnskaberne, skriver Finans.
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Farvehandleren Beckmann, der har seks butikker på Sjælland samt egen webshop, er gået konkurs, skriver Finans med henvisning til oplysninger i Statstidende.

Konkursen sker, efter en uafhængig revisor ikke godkendte Beckmanns seneste regnskab for 2021, der viste et underskud på 1,2 mio. kr.

I regnskabet noterede revisoren blandt andet ”manglende oplysninger om den væsentlige usikkerhed om selskabets mulighed for at fortsætte driften”, mens det også fremgik, at Skattestyrelsen sidste år indledte undersøgelser af Beckmanns ”fejlagtige momsangivelser” i perioden mellem 2018 og 2020.

Samtidig noterede revisoren et ulovligt aktionærlån på 153.000 kr. fra selskabet til ejeren, Martin Claudi Beckmann. 

Beckmann er et familieforetagende, der blev stiftet af Jørgen Beckmann tilbage i 1965. I dag er det Martin Claudi Beckmann, søn af Jørgen Beckmann, som ejer hele kæden og samtidig sidder som adm. direktør.

Finans har forgæves forsøgt at få fat på konkursboets kurator, og mediet skriver videre, at det er usikkert, hvad der skal ske med malerkæden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også