Forhandler af genbrugsmøbler lancerer take back-system

Det bliver ikke uden udfordringer at rulle tilbageleveringssystemet ud, siger Mater-stifter Henrik Marstrand til Woodsupply.
Mater blev stiftet af Henrik Marstrand i 2006. | Foto: Mater/pr
Mater blev stiftet af Henrik Marstrand i 2006. | Foto: Mater/pr

Efter fire års tilløb indfører møbelforhandleren Mater et take back-system, der betyder, at kunderne kan levere deres brugte møbler tilbage til Mater, så møblerne kan blive lavet om til nye møbler, skriver Woodsupply.

Mater, der blev stiftet i 2006, producerer ikke selv møbler, men indgår partnerskaber med producenter, hvor Mater indgår som teknologipartner.

Selskabet, der sælger møblerne gennem egen webshop og pop up-butikker, har blandt andet udviklet og patenteret Matek, som er et materiale lavet af forskellige elementer af genbrugsplastik, der bruges i produktionen af møbler.

Lanceringen af take back-systemet bliver ifølge Henrik Marstrand ikke uden udfordringer, men da Mater slår sig op på bæredygtighed og at være en cirkulær forretning, har selskabet manglet en afslutning på cirklen.

”Vi vidste fra start, at vi var i gang med at udvikle et kompositmateriale, og det er kendetegnet ved at være sat sammen af forskellige elementer, så der har typisk kun været én vej, når man skulle af med det igen, nemlig at brænde det,” siger Henrik Marstrand, der stiftede Mater, til Woodsupply.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også