Byggmax i solid modvind: Salg daler med 10 pct.

Svenske Byggmax har haft et hårdt kvartal, hvor salget er dykket. Det forventes, at markedet fortsat vil været udfordrende. 
Foto: Byggmax/pr
Foto: Byggmax/pr
AF MARKETWIRE

Den svenske lavprisbyggemarkedskæde Byggmax har i fjerde kvartal været ramt af et meget lav efterspørgsel efter store projekter, og det svage marked ventes at fortsætte i første kvartal.

Byggmax’ salg er faldet med 10 pct. i fjerde kvartal til 1,17 mia. svenske kr., hvor analytikerkonsensus ifølge Bloomberg News lød på 1,22 mia. svenske kr.

Ligesom i andet og tredje kvartal faldt salget af produkter relateret til større renoveringsprojekter kraftigt, hvilket førte til lavere salg af eksempelvis træ og pladematerialer, skriver Byggmax.

Bruttomarginen er forbedret til 35,2 pct. fra 34,9 pct., hvilket er positivt i forhold til analytikerprognosen på 34,9 pct.

Også på driften (EBIT) overrasker Byggmax ved at levere et underskud på 42 mio. svenske kr. mod et analytikerestimat på et underskud på 49,7 mio. svenske kr.

Byggemarkedskædens bestyrelse vælger ikke at anbefale udbyttebetaling for 2023 med henvisning til lav synlighed på efterspørgsel for større renoveringsprojekter og mange muligheder for tillægsopkøb. Her var ifølge Bloomberg News ventet 3,50 svenske kr. per aktie.

”Vi forventer et fortsat meget svagt marked i mindst første kvartal, og vi møder derudover hårde sammenlignelige tal,” skriver Byggmax, der dog henviser til, at den nuværende forbrugeropførsel viser øget interesse for forårs- og sommerprojekter, hvilket indikerer et trendskifte i andet eller tredje kvartal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også