Bed Bath & Beyond fortsætter nedtur – investorer gruer for konkurs

Kursen blev barberet med næsten en tredjedel torsdag og fortsætter nedgangen, efter detailkoncernen har sået tvivl om egen overlevelse.
MARKETWIRE

Bed Bath & Beyond fortsætter fredag sin totale deroute, der blev udløst af en meddelelse, hvori selskabet betvivlede sin egen overlevelse, og at selskabet forbereder sig på at søge konkursbeskyttelse.

Det sender fredag aktien ned med 12,4 pct. i formarkedet, efter at den smed næsten 30 pct. i den ordinære handel torsdag.

I meddelelsen tvivler selskabet på, om det lever op til principperne om ”going concern” – et regnskabsteknisk krav, som forudsætter, at virksomheden kan fortsætte sine aktiviteter i en overskuelig fremtid.

Selskabet nævnte videre, at det ser på alle muligheder, herunder en restrukturering eller refinansiering af sin gæld.

Også en nedskalering af virksomhedens aktiviteter er på tale, ligesom det overvejes, om der kan sælges aktiver og rejses nye penge fra aktionærerne.

En mulighed, som nævnes specifikt, er desuden at sikre sig arbejdsro under de amerikanske regler om konkursbeskyttelse, der giver mulighed for at rekonstruere et selskab og nedbringe gæld, mens man er beskyttet mod sine kreditorer.

Meddelelsen udløste også en sænkning af kursmålet hos børshuset Keybanc Capital Markets til 0,10 dollar fra 2 dollar – en justering på 95 pct.

Mere nådigt gik Zachary Fadem fra Wells Fargo til værks - han nøjedes med at halvere sit kursmål til 1 dollar fra 2 dollar.

Bed Bath & Beyond var et af flere selskaber, hvis aktie tidligere har været særligt omtalt af folk på internettet - navnlig på det sociale medie Reddit. Populært blev aktien kategoriseret som en meme-aktie.

Kategorifæller som biografkæden AMC Entertainment dykker 2,3 pct. i formarkedet efter et fald på 3,2 pct. torsdag, og den måske mest kendte meme-aktie Gamestop viger 2,2 pct. efter et minus på 6,4 pct. i den ordinære handel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også