Stark udvider koncept med genbrugstræ til Finland

Stark Group starter et pilotprojekt i Finland i et forsøg på at nedbringe mængden af træaffald i byggeriet. Konceptet er etableret i Danmark og Sverige.
Foto: Stark/pr
Foto: Stark/pr

Byggebranchen står for næsten halvdelen af verdens affald, og i Finland er ejendoms- og byggebranchen den næststørste producent af affald.

I et forsøg på at nedbringe træaffaldet i Finland udvider Stark Group et genbrugskoncept af træ til den finske gren af koncernen, Stark Suomi.

Det skriver byggemarkedkoncernen i en pressemeddelelse.

I Stark Suomi er træ den største kategori, og i pilotprojektet undersøger og tester Stark Suomi mulighederne for at genbruge træ fra byggepladser og dermed være med til at reducere mængden af træaffald, der genereres på byggepladsen.

”Gennem projektet undersøger vi muligheden for at udvikle et permanent salgskoncept for genanvendeligt træ. I øjeblikket er genbrug af byggematerialer ikke muligt i stor skala. Sammen med byggefirmaet SRV og servicevirksomheden L&T ønsker vi at være pionerer inden for cirkulære løsninger,” udtaler Harri Päiväniemi, adm. direktør i Stark Suomi, i en pressemeddelelse.

Stark Suomi har et netværk af 27 forretninger, der omsætter for 685 mio. euro og beskæftiger omkring 1.100 ansatte.

Foto: Stark/pr
Foto: Stark/pr

Projektet med navnet Gentræ indsamler træ fra byggepladser, renser og sælger det som et alternativ til nyt træ.

Konceptet blev lanceret i Danmark i 2018, og i 2018 udvidede Stark det til Sverige. Ifølge Stark har konceptet i Danmark indsamlet og genanvendt mere end 500 tons træ siden 2019, svarende til en reduktion på mindst 22,5 tons CO2.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også