Ny mærkningsordning vil sikre mere dansk træ i dansk møbelproduktion

Møbelvirksomhed og skovejer har startet en ny mærkningsordning, der skal sætte fokus på brugen af dansk træ, skriver Wood Supply. 
Arkivfoto. | Foto: Thomas Borberg
Arkivfoto. | Foto: Thomas Borberg

Jyndbjerg Møbelsnedkeri og skovejeren Ouegaard Hovedgaard er gået sammen om en ny mærkningsordning, der har fået navnet Danish Woodlands, og som har til formål at sikre mere dansk træ i dansk møbelproduktion, skriver Wood Supply.

Ifølge stifterne ender alt for meget dansk træ som brænde eller flis, og det er trist, mener medstifter Lene Nissen, som er indehaver af Jyndbjerg Møbelsnedkeri.

”Der findes jo i forvejen mange stærke mærkningsordninger som FSC og PEFC, og det er ikke tanken, at vi går op imod dem. Men træ kan sagtens være eksempelvis FSC-certificeret, selvom det bliver transporteret meget langt, og det er netop transporten, vi gerne vil undgå,” siger Lene Nissen.

Hun understreger, at Danish Woodlands ikke vil være en decideret certificeringsordning, men en mærkningsordning, som kan bidrage til at øge brugen af dansk træ i møbelindustrien. 

Dansk møbelkoncern har kronede dage og nærmer sig omsætning på 1,5 mia. kr.

Krisen rammer de danske møbelhuse hårdt: ”Vi kan ikke se slutningen på det”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også