Brand hos Pandora vækker let usikkerhed op til vigtig periode

En brand på Pandoras europæiske distributionscenter vækker bekymringer omkring den vigtige julehandel, vurderer aktieanalytiker.
Pandoras distributionscenter i Hamborg er i løbet af weekenden blevet ramt af en brand, men ingen personer er kommet til skade. | Foto: Pandora/PR
Pandoras distributionscenter i Hamborg er i løbet af weekenden blevet ramt af en brand, men ingen personer er kommet til skade. | Foto: Pandora/PR
AF MARKETWIRE

Det er begrænset, hvad Pandora indtil videre har kunnet melde ud om den brand, som i weekenden ramte smykkekoncernens distributionscenter i Hamborg, men hændelsen har ikke desto mindre givet anledning til en smule usikkerhed hos investorerne.

Bekymringen i markedet er selvfølgelig, om det potentielt kan få effekt på leverancerne til butikkerne frem mod den vigtige julehandel.

Det siger aktieanalytiker Per Fogh fra Sydbank.

”Vi kender ikke omfanget af det endnu, men det er selvfølgelig en usikkerhed i forhold til julehandlen. Men ikke desto mindre har butikkerne som oftest 6 til 8 ugers lager liggende, som de kan gøre brug af.”

”I tilfælde af, at det skulle være det værst tænkelige, så har de også andre distributionscentre, som vil kunne være med til at understøtte salget i Europa,” siger Per Fogh til MarketWire.

Usikkerheden sætter sig mandag morgen i aktiekursen på Pandora-aktien, som ved 9.45-tiden er faldet 2,1 pct. til 396 kr. i et ellers lettere positivt marked, hvor det danske eliteindeks, C25, er steget 0,2 pct.

Pandora informerede om branden søndag eftermiddag.

Ingen personer er kommet til skade, og brandvæsenet arbejder på at slukke branden. Derfor er skadernes omfang på bygningen, lageret og driften endnu ikke kendte, skriver Pandora.

Pandora vil nu benytte andre distributionscentre for at imødegå eventuelle forstyrrelser i forsyningen. Internethandlen ventes at fortsætte stort set uændret gennem eksterne partnere, fremgår det yderligere af meddelelsen.

Pandora oplyser til MarketWire, at selskabet vil informere yderligere, når der er mere klarhed om omfanget.

Brand opstået i Pandoras europæiske distributionscenter

Pandora-kursmål skåret 17 procent

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også