DetailWatch

Hasbro steg på nye langsigtede mål - falder tilbage på nedjustering

Legetøjsproducenten Hasbro faldt tirsdag på børsen efter en nedjustering i omsætningen i nuværende regnskabsår.

Aktien i legetøjsproducenten Hasbro svinger kraftigt tirsdag, efter at Lego-konkurrenten har skåret i sin prognose og samtidig lanceret en ny strategi.

Aktien falder 0,5 pct., men var tidligere i plus med så peget som 6,2 pct., mens den også har været i minus med 3,3 pct.

Først røg aktien i vejret på meldingen fra topchef Chris Cocks om, at Hasbro frem til 2027 sigter mod en årlig akkumuleret vækst på 5-10 pct. og et årligt salg til den tid på 8,5 mia. dollar og en samlet vækst i indtjeningen på 50 pct. de kommende tre år, mens omkostningerne i den samme periode skal skæres med 250-300 mio. dollar om året.

Sidenhen har Hasbro dog på sin investordag meldt ud, at omsætningen i det nuværende regnskabsår vil være flad eller måske byde på et mindre fald, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med en vækst på 1 pct.

For tredje kvartal, isoleret, ser legetøjskoncernen et salgsminus på 15 pct., men fremhæver samtidig, at netop denne periode har de sværeste sammenligningstal i forhold til året før. Konsensus lyder her på en tilbagegang på mere beskedne 3 pct.

Samtidig advarer Hasbo om en ”mere betydelig” påvirkning i indtjeningen, da salgsmikset er meget forskelligt fra tredje kvartal sidste år.

Stor legetøjskoncern planlægger at hæve priserne efter Rusland-exit

Hasbro trumfer for forventningerne med stærke takter i spilleafdeling

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede