Færre tomme butikslokaler i hele Danmark

Tomgangen for butikker faldt over hele Danmark i andet kvartal af 2022, og ligger nu på 7,3 pct.
Syn som dette i butikslivet er blevet færre siden sidste kvartal. | Foto: Gregers Tycho
Syn som dette i butikslivet er blevet færre siden sidste kvartal. | Foto: Gregers Tycho

Andelen af tomme butikslejemål i Danmark er faldet med 0,3 procentpoint siden sidste kvartal, lyder det i en analyse fra Ejendom Danmark, der er erhvervsorganisation for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom.

Tomgangen for butikslokaler er dermed nede på 7,3 pct. på landsplan. Sammenlignet med samme tid sidste år er det et fald på 0,8 procentpoint.

”Det er effekten af, at vi efterhånden er ved at være ude af coronatiden – selvom den stadig kaster skygger. Vi så, hvordan tomgangen for butikker toppede under coronakrisen, og nu kan vi se mere optimisme,” siger Morten Marott Larsen, der er underdirektør i Ejendom Danmark i en meddelelse.

Den faldende tendens opleves i hele Danmark, imens den laveste andel af tomme butikslokaler med findes i Region Nordjylland, med 6,3 pct. Det største fald i tomgangen ses i Region Syddanmark, der dog stadig har den største andel af tomme lejemål, på 8,6 pct.

Større butikslejemål på over 300 kvm har den laveste tomgang og har haft det siden 2019. Her er tomgangen faldet med 0,7 procentpoint det sidste år.

På 14 år er hver femte butik i danske bymidter lukket

Laveste antal tomme butikslokaler i Midt- og Vestjylland i 12 år

Ledige butiksarealer daler til laveste niveau i 12 år i Nordjylland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også