DetailWatch

Færre tomme butikslokaler i hele Danmark

Tomgangen for butikker faldt over hele Danmark i andet kvartal af 2022, og ligger nu på 7,3 pct.

Syn som dette i butikslivet er blevet færre siden sidste kvartal. | Foto: Gregers Tycho

Andelen af tomme butikslejemål i Danmark er faldet med 0,3 procentpoint siden sidste kvartal, lyder det i en analyse fra Ejendom Danmark, der er erhvervsorganisation for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom.

Tomgangen for butikslokaler er dermed nede på 7,3 pct. på landsplan. Sammenlignet med samme tid sidste år er det et fald på 0,8 procentpoint.

”Det er effekten af, at vi efterhånden er ved at være ude af coronatiden – selvom den stadig kaster skygger. Vi så, hvordan tomgangen for butikker toppede under coronakrisen, og nu kan vi se mere optimisme,” siger Morten Marott Larsen, der er underdirektør i Ejendom Danmark i en meddelelse.

Den faldende tendens opleves i hele Danmark, imens den laveste andel af tomme butikslokaler med findes i Region Nordjylland, med 6,3 pct. Det største fald i tomgangen ses i Region Syddanmark, der dog stadig har den største andel af tomme lejemål, på 8,6 pct.

Større butikslejemål på over 300 kvm har den laveste tomgang og har haft det siden 2019. Her er tomgangen faldet med 0,7 procentpoint det sidste år.

På 14 år er hver femte butik i danske bymidter lukket

Laveste antal tomme butikslokaler i Midt- og Vestjylland i 12 år

Ledige butiksarealer daler til laveste niveau i 12 år i Nordjylland

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs