Topchef forlader møbelvirksomheden Skagerak efter 20 år

Skagerak blev købt af Fritz Hansen i slutningen af 2021, hvor Jesper Panduro fortsatte som direktør. Men nu er det slut.
Foto: Gorm Olesen
Foto: Gorm Olesen

Skageraks adm. direktør Jesper Panduro forlader efter 17 år sin post og overdrager ledelsen af selskabet til designmøbelvirksomheden Fritz Hansen, der i slutningen af 2021 købte Skagerak.

Efter opkøbet af virksomheden, der producerer og sælger udendørsmøbler, fortsatte Jesper Panduro som direktør, og efter en indkøringsperiode mener han selv, at det er et naturligt valg at stoppe som topchef.

”Tilbage i december solgte vi Skagerak til Fritz Hansen, og siden da har der været en tæt integrationsproces mellem selskaberne og de forskellige teams. Processen kører i dag så godt, at det nu er helt naturligt, at jeg træder til siden og lader arbejdet fortsætte uden mig,” siger Jesper Panduro i en pressemeddelelse.

Jesper Panduro blev ansat i Skagerak i 2001, da virksomheden hed Trip Trap. I 2005 blev han medejer og direktør og har været det siden da.

En sund forretning

Skagerak blev stiftet i 1976 og har efter et par års nedgang boostet sin forretning i de seneste tre regnskabsår. I regnskabsåret 2018/19 lød årsresultatet på et overskud på 2,5 mio. kr., mens det i 2020/21 var tidoblet til 22,5 mio. kr.

Samtidig er egenkapitalen på få år tredoblet og lød i 2020/21 på 45,4 mio. kr.

”Set i lyset af den seneste tid er jeg overbevist om, at Fritz Hansen er klar til at overtage lederskabet af Skagerak. Jeg ønsker at takke Jesper for hans konstruktive tilgang og for at overlade os med en sund forretning og et fantastisk team,” udtaler Josef Kaiser, adm. direktør i Fritz Hansen, i meddelelsen.

I marts fremlagde Fritz Hansen et regnskab for 2021, der bød på en omsætning på 777,7 mio. kr. og et overskud på lidt over 80 mio. kr.

Fritz Hansen sælger blandt andet møbelklassikere fra Arne Jacobsen, Poul Kjærholm og Piet Hein.

Fritz Hansen langede danske designermøbler over disken som aldrig før i 2021

Ejere har trukket 550 mio. ud af Fritz Hansen på ti år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også