Ledigheden har været uændret i hele 2024 - og april er ingen undtagelse

”Samtidig er mange virksomheder tilbageholdne med at afskedige medarbejderne, da det fortsat er relativt svært at genbesætte stillingerne,” skriver cheføkonom Palle Sørensen i en kommentar.
"Dansk økonomi ser robust ud og væksten vil formentlig være ganske pæn de kommende par år," skriver Palle Sørensen, cheføkonom i Nykredit, i en kommentar. | Foto: Finn Frandsen
"Dansk økonomi ser robust ud og væksten vil formentlig være ganske pæn de kommende par år," skriver Palle Sørensen, cheføkonom i Nykredit, i en kommentar. | Foto: Finn Frandsen
af MARKETWIRE ‎

Arbejdsløsheden i Danmark var uændret i april i forhold til måneden før. Og med nu fire måneder i træk med uændret ledighed, så kunne noget tyde på, at sidste års tendens med flere ledige er fortid.

Det skriver Palle Sørensen, der er cheføkonom i Nykredit, i en kommentar.

”De gunstige økonomiske vinde blæser fortsat ind over dansk økonomi, og det er hovedårsagen til at ledigheden ikke længere stiger. Samtidig er mange virksomheder tilbageholdne med at afskedige medarbejderne, da det fortsat er relativt svært at genbesætte stillingerne, hvis behovet opstår,” giver han som årsager til den lave og vedvarende ledighed.

”Udsigterne forbliver relativt optimistiske. Dansk økonomi ser robust ud og væksten vil formentlig være ganske pæn de kommende par år. I Nykredit forventer vi stort set uændret ledighed de kommende kvartaler,” skriver Palle Sørensen.

Nettoledigheden lå på 2,5 pct. i april, mens bruttoledigheden, der omfatter både registrerede ledige og aktiverede dagpenge- og arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere, var på 2,9 pct. Og det er det samme niveau som i marts.

Dermed har arbejdsløshedskøen været uændret i hele 2024, viser tal fra Danmarks Statistik.

”Fra marts til april steg antallet af ledige dagpengemodtagere med 200, mens antallet af ledige kontanthjælpsmodtagere faldt med 300.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også